Szalenie dobry i szybki makaron czosnkowy

Dowiedz się, jak zrobić NAJLEPSZY szybki makaron czosnkowy. Obciążone tonami zielonej cebuli, drobno zmielonym czosnkiem i smażone w gałce masła. Jest tu kilka nietypowych składników, ale zaufaj mi, to najlepsze kluski czosnkowe, jakie kiedykolwiek zjesz! Gotowe w około 15 minut!

Składniki

  • 3 łyżki stołowe masła + 1 łyżka stołowa oliwy z oliwek
  • 6-8 świeżych ząbków czosnku, zmielonych (my zawsze używamy 8)
  • 2 szalotki, tylko zielona część (cienko pokrojone)
  • 1-2 łyżki sosu rybnego
  • 1-2 łyżki sosu ostrygowego
  • 1 łyżka cukru granulowanego
  • 1/4 szklanki rozdrobnionego parmezanu
  • 225g makaronu
  • smażony czosnek, na wierzch

Jak zrobić makaron czosnkowy?

Przepis na szybki makaron

Rozpuścić masło: Podgrzej duży garnek z wodą i pozwól mu dojść do wrzenia, ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami z opakowania, odcedź i odstaw na bok. Podczas gdy woda się gotuje, weź dużą, nieprzywierającą patelnię i umieść ją na średnio-niskim ogniu. Dodaj masło, oliwę, czosnek i cebulę. Pozwól, aby masło połączyło się z czosnkiem przez 5-7 minut, często mieszając. Czosnek powinien ledwo skwierczeć, nie chcesz, aby się zrumienił.

Makaron czosnkowy: Podczas gdy czosnek idzie, chwyć małą miskę i wymieszaj razem sos rybny, sos ostrygowy i cukier. Kiedy czosnek jest gotowany, dodaj ciepła do średniej-wysokiej, mieszać w przygotowanym sosie; niech gotować przez 30 sekund. Dodaj przygotowany makaron i wymieszaj z parmezanem. Pozwól makaronowi gotować się przez minutę, aby wchłonął cały smak. Na koniec dodaj smażony czosnek i podawaj natychmiast! Ten smak jest jak nic innego, czego nigdy nie będziesz miał.