Piątnica oferuje również naturalny jogurt typu islandzkiego, który cieszy się niezwykle kremowym smakiem.
Skyr Piątnica – zalety
- kremowy
- bogaty w białko
- bez GMO*
- *z mleka od krów karmionych paszami bez genetycznie zmodyfikowanych organizmów
Składniki
Mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus
- Składniki modyfikowane genetycznie: Nie zawiera
- Mleko: Zawiera
- naturalny
- bogaty w białko
Wartości odżywcze Skyr Piątnicy
w 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 274 kJ / 64 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 4,1 g |
w tym cukry | 4,1 g |
Białko | 12 g |
Sól | 0,10 g |
Warunki przechowywania
Min. temp. °C: 1
Maks. temp. °C: 6